Afscheid studentenpastor

Gepubliceerd op: 21-3-2016 om 08:34 door WvdV.

NIJMEGEN - In een volle Studentenkerk nam dominicaan Theo Koster op 20 maart afscheid van zijn werk.

Bijna een kwart eeuw was hij vanuit de communiteit van dominicanen in Huissen werkzaam als studentenpastor en in die tijd haalde hij regelmatig het nieuws met zijn onorthodoxe opvattingen. Een strijdbaar en zachtmoedig pastor, die men alleen al vanwege zijn lengte, niet gemakkelijk over het hoofd kon zien.

Met zijn uitspraak eind 2010 dat studenten eenzamer zijn dan bejaarden baarde hij opzien. Om hier iets aan te doen nam hij het initiatief om een deel van de Studentenkerk om te toveren tot een huiskamer. Dat project werd mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gezamenlijke religieuzen.

In het zomernummer van het KNR-bulletin in 2013 werd Koster hierover uitvoerig geinterviewd:

Theo Koster 2

Het interview

 

 

Afscheid Theo Koster o.p.

'Theo bedankt" luidt het opschrift van het spandoek voor de Studentenkerk

De Studentenkerk is een oecomenische kerk, gevestigd op de campus. Het bestuur bestaat uit zeven personen. De katholieke parochie, de Nijmeegse protestantse gemeente en het college van bestuur van de Radboud Universiteit vaardigen elk twee vertegenwoordigers af. Daarnaast zit er één student in het bestuur. Theo Koster is de roomskatholieke priester in het kleurenpalet en bovendien voorzitter van de Parochie van de Heilige Geest. Het bisdom Den Bosch benoemt de rooms katholieke pastores, de kerkenraad de dominee. 

De website  van de Studentenkerk