Holkje van der Veer in 'De verwondering'

Gepubliceerd op: 3-3-2016 om 08:40 door . Bron: kro-ncrv

HILVERSUM - Zr. Holkje van der Veer is komende zondag 6 maart te zien in het NCRV-programma 'De verwondering'

In dit programma ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee naar de stilte van de zondag om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Zondag 6 maart is Holkje van der Veer (1960) te gast in het boshuisje van De Verwondering. De 'hipste non van Nederland' is geboren met het syndroom van Marfan. Daardoor heeft ze lange ledematen, een kromme rug en een kleine longinhoud. Holkje’s boek Veer-kracht: spiritueel leven met een bijzonder lichaam wordt dezelfde dag gepresenteerd.

Ze heeft een hekel aan de uitdrukking ‘als je maar gezond bent’. Het gaat er om dat je gelukkig bent en dat kan heel goed met een bijzonder lichaam. Telkens weer vindt deze eigenzinnige zuster de kracht om door haar beperking heen te stralen.

Holkje van der Veer studeerde in de jaren tachtig aan de sociale academie. Via een stage kwam ze in het dominicanenklooster in Zwolle terecht. Ze zou er niet meer weg gaan. In 1996 trad ze in bij de Dominicanessen van de H. Familie. 

De verwondering, zondag 6 maart om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2.

Holkje vd Veer in De verwondering