Blauwe zusters en bisdom Rotterdam tekenen overeenkomst

Gepubliceerd op: 29-2-2016 om 16:55 door . Bron: bisdom Rotterdam

ROTTERDAM - Maandag 22 februari tekenden bisschop Van den Hende en provinciaal overste Maria de la Caridad Asensio SSVM een overeenkomst inzake het apostolaat van de blauwe zusters in Den Haag.

De dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, in de volksmond de blauwe zusters genoemd, zijn per 1 oktober 2015 gevestigd in het klooster en de kerk van de H. Antonius van Padua. De bisschop van Rotterdam en de zusters gaan de overeenkomst aan voor de duur van tien jaar. De ondertekening vond plaats aan het Emmaplein in Rotterdam.

De missie van de zusters is om ten behoeve van de stad de kerk open te stellen voor gebed en ontmoeting, heel bijzonder door en vanuit de aanbidding van het heilig sacrament. De nieuwe plek aan de Fluwelen Burgwal 45 in Den Haag, in het hart van de stad, biedt voor dit apostolaat goede mogelijkheden. Vanuit hun kerk en klooster zullen de zusters op termijn ook elders in kerken van het bisdom Rotterdam eucharistische aanbidding bevorderen en ondersteunen.

De dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara (SSVM) zijn al sinds oktober 2009 actief in de stad. Eerst vanuit de pastorie van de Pastoor van Ars kerk in Kijkduin. Op 28 november 2015 werd met een plechtige eucharistieviering de start gemarkeerd van de blauwe zusters per 1 oktober 2015 op hun nieuwe plek in Den Haag. 

 

Blauwe zusters contract bisdom rotterdam