Boekpresentatie Holkje van der Veer

Gepubliceerd op: 16-2-2016 om 08:57 door WvdV.

HUISSEN - Op 6 maart wordt Veerkracht gepresenteerd, het nieuwste boek van zuster Holkje van der Veer over de ‘spiritualiteit van een bijzonder lichaam’.

Holkje van der Veer (1960) behoort tot de Zusters Dominicanessen van Neerbosch. Zij is geboren met het Marfan syndroom en beschrijft in haar nieuwe boek "Veerkracht" hoe zij vanaf haar kinderjaren positief en met veerkracht met haar bijzondere lichaam leert omgaan. Zij ontdekt meer: hoe verlangen, vriendschap en vertrouwen haar vreugde en een zinvol leven schenken.

Holkje vd Veer

In een interview uit 2015 met het KNR-bulletin zei ze: Ik ben op mijn plek in de dominicaanse traditie. Het vormt de basis van waaruit ik wil onderzoeken wat mijn verbond met God is. Ik wil de tijd nemen om iets te laten bezinken en te verbinden met de tijd waarin ik leef. Dominicus sprak met die waard in de kroeg op het kruispunt van religies en culturen; hij ging de dialoog aan. Het is een uitdaging om op zoek te gaan naar een taal om met mensen te spreken over de dingen die ertoe doen. Het woord HOOP is daarin essentieel, want dat is het belangrijkste wat religie ons brengt. En ik ben er van overtuigd dat individueel lef zeldzamer is dan collectieve moed.  Uiteindelijk is er een iemand die een stap zet, die anders durft te zijn.

Ieder hoofdstuk in haar nieuwe boek eindigt in enkele vragen voor verwerking en (groeps)gesprek.

In 2013 verscheen ‘Verlangen als antwoord’, over haar weg met de dominicaanse traditie.

De presentatie van ‘Veerkracht’ is op zondag 6 maart 2016 in het Dominicanenklooster van Huissen, om 14.00 uur. Aansluitend een drankje en hapje. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. Dat kan hier