Boodschap Paus voor Veertigdagentijd

Gepubliceerd op: 10-2-2016 om 09:34 door . Bron: www.rkkerk.nl

UTRECHT - De Nederlandse Bisschoppen hebben de Boodschap voor de Veertigdagentijd 2016 van paus Franciscus laten vertalen en bieden deze de gelovigen aan ter inspiratie en bezinning in de komende periode.

Deze boodschap wordt gepubliceerd op Aswoensdag, de eerste dag van de Veertigdagentijd.

Paus Franciscus spreekt vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid in zijn boodschap voor de Veertigdagentijd over de werken van barmhartigheid, uitgaande van de Bijbeltekst ‘Ik wil liever barmhartigheid dan offers’ (Mat. 9-13).

In de bul Misericordiae vultus, waarin de paus het Heilig Jaar van de Barmhartigheid aankondigde, sprak hij de hoop uit dat de Veertigdagentijd in dit Jubeljaar nog intenser dan anders zou mogen worden beleefd, als een bijzonder moment om de barmhartigheid te vieren en te ervaren.

‘De barmhartigheid van God verandert het hart van de mens, laat hem een trouwe liefde ervaren en stelt hem zo op zijn beurt in staat tot barmhartigheid’, zegt paus Franciscus in zijn boodschap voor de Veertigdagentijd, die de Nederlandse bisschoppen onderstrepen met de wens en bede dat de gelovigen zich hierdoor bemoedigd weten tijdens de vastentijd.

Lees hier de complete boodschap van paus Franciscus.