Afsluiting Jaar van het Godgewijde leven

Gepubliceerd op: 2-2-2016 om 11:17 door WvdV.

BERKEL-ENSCHOT | NIJMEGEN - Het slot van het Jaar van het Godgewijde leven valt officieel op 2 februari, wereldwijd de dag voor religieus leven. Dit vanwege het feest van de Opdracht van de Heer in de tempel.

Hier wordt op  verschillende wijzen bij stil gestaan. Nadat de Nederlandse religieuzen vorige week in Oosterhout collectief het Jaar van het Godgewijde leven hebben afgesloten, gebeurt dit dezer dagen in de individuele religieuze gemeenschappen en in Rome.

De gebedsketen van Nederlandse religieuzen ter gelegenheid van het Jaar van het Godgewijde Leven komt deze week terug bij de gemeenschap die er ook mee begon: de trappisten van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot. Initiatiefnemer van de gebedsketen abt Bernardus Peeters spreekt op de site Godgewijd leven van “Een geslaagd initiatief dat op een geheel eigen wijze inhoud heeft gegeven aan de oproep van paus Franciscus aan de religieuzen om ‘deskundigen in communio’ te zijn”. Volgens hem heeft de gebedsketen de prachtige verscheidenheid van levensvormen laten zien die het religieuze leven rijk is. En hij dankt iedereen die meegebeden heeft en is ervan overtuigd dat het bijzondere gebed van dit afgelopen jaar vrucht zal dragen voor het leven als religieuzen in Nederland. 

Op 2 februari, de Werelddag van het Godgewijde Leven en slotdag van het religieuzenjaar, is er in de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven tijdens de vespers een half uur extra aanbidding van het Allerheiligste, waarbij alle religieuzen in Gods barmhartige liefde zullen worden aanbevolen. De viering wordt afgesloten met het bidden van het gebed van paus Franciscus voor het Jaar van Barmhartigheid. Meer informatie

Zr Marianne v H
Zuster Marianne van Haastrecht osc

Lees ook het blog van Zuster Marianne over ''De opdracht van de Heer in de tempel''

Voor de Werkgroep Kloosterspiritualiteit was het slot van het Jaar van het Godgewijde leven aanleiding voor het organiseren van een mini-symposium, dat aanstaande vrijdag plaats vindt in de Boskapel in Nijmegen.

Het Jaar van het Godgewijde leven eindigt, maar de religieuze gemeenschappen gaan door met het waar maken van hun zending. Een goede aanleiding voor de lancering van de KNR-site in een vernieuwde vormgeving, ontworpen door Simone Weijs.