Reorganisatie bij Abdijkaarsen Egmond

Gepubliceerd op: 18-1-2016 om 14:22 door . Bron: www.abdijvanegmond.nl

EGMOND-BINNEN - De St. Adelbert Abdij in Egmond Binnen heeft om financieel-economische redenen moeten besluiten tot een ingrijpende herstructurering. Dit betekent dat de bedrijfsmatige productie van kaarsen per 1 januari 2016 is gestopt.

Later dit jaar zal ook de productie van keramiek worden gestopt. Helaas gaat dit ten koste van enkele arbeidsplaatsen. Vier medewerkers is een ontslagregeling aangeboden. De lopende verplichtingen zullen zo veel mogelijk worden nagekomen.

Abt Gerard Mathijsen: “De Abdij betreurt het zeer deze productie, die jarenlang een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het beeld van de abdij, te moeten beëindigen en afscheid te moeten nemen van gewaardeerde medewerkers. Maar het was helaas noodzakelijk.
Hoewel we moeten opgeven om het maken van kaarsen op lonende wijze voort te zetten, hoort dit ambacht zo bij de abdij, dat gezocht wordt naar een vorm om dit in demonstratievorm voort te zetten. "
Kaarsen blijven overigens deel uitmaken van het assortiment in de abdijwinkel. Ook kunt u een kaars laten beschilderen. 

Paaskaarsen

Door de reorganisatie is het niet langer mogelijk paaskaarsen te bestellen. Wel zal er vanaf 1 februari een beperkt aantal te koop zijn in de abdijwinkel.

Kaarsen