Bestuurswisseling Echo

Gepubliceerd op: 31-12-2015 om 08:56 door WvdV.

NIJMEGEN - Stichting Echo die al twintig jaar de betekenis van religie in relatie tot sekse onderzoekt, heeft vanaf 1 januari 2016 een nieuwe voorzitter.

Vanaf genoemde datum volgt Joep van Gennip Vefie Poels op, die op haar beurt tien jaar geleden in de voetsporen trad van José Eijt, één van de oprichtsters van de stichting en voorzitter van het eerste uur.

Echo 1

Vefie Poels

De scheidende voorzitter werd op 11 december jongstleden tijdens de 7e Ontmoetingsdag van Stichting Echo in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven door de huidige vicevoorzitter Chris Dols met woorden van dank in de bloemetjes gezet. Vefie Poels kijkt terug op een rijke bestuursperiode, waarin door Stichting Echo jaarlijks ontmoetingsdagen of colloquia werden georganiseerd over de geschiedenis van orden en congregaties in Nederland. Er verschenen vijf publicaties in de reeks Metamorfosen, met Creatie en recreatie. Cultuur en ontspanning in het kloosterleven als laatste bundel.

Echo 2

Reeks Metamorfosen

Terwijl zes projecten (Broeders van de Christelijke Scholen, Franciscanessen van de H. Elisabeth, Kleine Zusters van de H. Joseph, Broeders van St. Jan de Deo, Salesianen en Franciscanessen van Charitas) zijn bekroond met een mooie en verantwoorde publicatie, naderen de projecten van de Juliaantjes en de Priesters van het H. Hart hun voltooiing. Nieuwe projecten liggen in het verschiet. In het afgelopen jaar is er tevens een geheel vernieuwde en fraaie website gekomen.

De website van Stichting Echo