Parochiedag over Barmhartigheid

Gepubliceerd op: 21-12-2015 om 10:06 door WvdV. Bron: A. Kruse

HILVERSUM - De landelijke Parochiedag 2016 staat in het teken van ‘Barmhartigheid in het heilig jaar’. Dat gebeurt met bekende religieuzen en vernieuwende parochies over de opdracht van christenen om dienstbaar te zijn aan de samenleving, in een jaar dat oproept om de deur naar de ander open te zetten.

Op zaterdag 30 januari komen bekende Nederlandse religieuzen naar Hilversum om te spreken over het thema Barmhartigheid. Wim Verschuren is frater van Tilburg en oprichter van de Beweging van Barmhartigheid. Hij zal spreken over de ontdekking van barmhartigheid in zijn eigen leven. Anima Christi is het Nederlandse gezicht van de Blauwe Zusters, een congregatie die de noden van de samenleving wil verlichten en optrekt met de armsten onder ons. Zij vertelt over compassie in haar eigen leven. Fer van der Reijken is franciscaan in een multiculturele wijk in Amsterdam en komt met voorbeeld van franciscaans samenleven met moslims.

Fer van der Reijken ofm

Fer van der Reijken ofm

Naast deze drie religieuze voortrekkers wordt het podium ook vrijgemaakt voor parochies die nieuwe initiatieven hebben genomen om de deur te openen naar de samenleving. De landelijke Parochiedag is bedoeld om katholieken uit het hele land te inspireren. In de ochtend zijn er plenaire  presentaties en in de middag zijn er workshops op het gebied van de barmhartigheid.

Parochie van het Jaar

Verder wordt deze dag de Parochie van het Jaar bekend gemaakt. Daarvoor komen dit keer die parochies in aanmerking die barmhartigheid laten zien in een project dat verbinding legt  met de samenleving. Wie denkt dat haar of zijn parochie hier voor in aanmerking kan komen, kan zich aanmelden met een korte beschrijving waarom bij: Parochiedag2016@omroeprkk.nl  onder vermelding van ‘nominatie Parochiedag 2016’.

Belangstellenden die deze dag willen bijwonen kunnen zich vóór 1 januari 2016 via bovenstaand mailadres aanmelden. Vanwege de grote belangstelling vorig jaar kunnen dit keer maximaal acht personen per parochie naar deze dag komen.

Dit jaar wordt de landelijke Parochiedag voor het eerst georganiseerd door KRO-NCRV, die het stokje overneemt van Omroep RKK in verband met het verdwijnen van deze omroep.