Zin in Zorg Inspiratiedagen

Gepubliceerd op: 16-12-2015 om 12:05 door .

- In het kader van het project Religieus Erfgoed Menslievende Zorg, een erfgoedproject dat gedragen wordt door elf congregaties die van oudsher betrokken zijn bij de zorg, organiseert de vereniging Reliƫf op 4 februari 2016 een Zin in Zorg inspiratie dag in Amersfoort.

Op eerdere inspiratiedagen hebben al meer dan 130 zorgverleners nagedacht over hun inspiratie en bezieling, gesproken met zusters van in de 80, en praktisch geleerd hoe zij menslievende zorg handen en voeten kunnen geven. Vanwege de bijzondere reacties is besloten om nog een vierde dag te plannen, op 4 februari 2016. Deze dag wordt gehouden op een wel heel bijzondere locatie, namelijk in de Mannenzaal in hartje Amersfoort. In dit museum is alles nog zoals het vroeger was: de kapel, de regentenzaal, de bedjes met een po ernaast…

Deze dag is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg. In het ochtendprogramma vertelt Mirjam van der Vegt onder meer over de rol van religieuzen in de geschiedenis van de zorg, de waarden die ze hanteerden en hoe die ook vandaag de dag nog zeer relevant zijn. In het middagprogramma worden workshops aangeboden.

Voor meer informatie: http://www.relief.nl/actueel/agenda/zin-in-zorg-inspiratiedag-in-amersfoort