Klooster in bruikleen

Gepubliceerd op: 11-12-2015 om 15:50 door WvdV.

VELP (GRAVE) - Per 1 januari 2016 zullen de Kapucijnen het Emmausklooster voor een jaar in bruikleen geven aan Avant Spirit. Het bestuur van de Kapucijnen heeft deze stap mede genomen om te voorkomen dat het klooster binnenkort leeg zou komen te staan met alle nadelen van dien.

Op 11 december 2015 is in het klooster de bruikleenovereenkomst ondertekend door Gerard Remmers ofm cap, provinciaal van de Nederlands Minderbroeders Kapucijnen en Domien Theuvenet, directeur van Avant Sanare/Avant Spirit.

Bruikleenovk

De heer Theuvenet (links) en pater Remmers (rechts)

De weekeinden en midweken in het kader van de zogenoemde ''Orientatie'' waarvoor het Emmausklooster decennialang als thuisbasis heeft gefungeerd, zullen vanaf  het nieuwe jaar elders plaats vinden, onder andere bij de Franciscanen in Megen en bij de Clarissen in Megen en Nijmegen. De jaarplanning voor dit aanbod vindt men hier.

Avant Spirit start in het Emmausklooster een centrum voor zingeving en welbevinden. Binnen het klooster zullen Avant Spirit en een franciscaans georiënteerde communiteit (leefgroep) als gelijkwaardige partners optrekken. Het aanbod van Avant Spirit zal bestaan uit diverse cursussen, workshops en retraites op het gebied van zingeving en spiritualiteit, leefstijl, welbevinden en relaties, talentontwikkeling,  creativiteit en muziek. Het aanbod is gericht op zowel individuele deelnemers als organisaties. Zie www.avantspirit.nl