Start ''blauwe zusters'' op nieuwe locatie

Gepubliceerd op: 1-12-2015 om 08:28 door . Bron: www.bisdomrotterdam.nl

'S-GRAVENHAGE - Op 28 november werd met een plechtige eucharistieviering de start gemarkeerd van de blauwe zusters per 1 oktober 2015 op hun nieuwe plek in Den Haag: het klooster en de kerk van de H. Antonius van Padua (Fluwelen Burgwal 45). De dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara (SSVM) zijn al sinds oktober 2009 actief in de stad. Eerst vanuit de pastorie van de Pastoor van Ars kerk in Kijkduin.

De missie van de zusters is om ten behoeve van de stad de kerk open te stellen voor gebed en ontmoeting, heel bijzonder door en vanuit de aanbidding van het heilig sacrament. De nieuwe plek aan de Fluwelen Burgwal 45 in Den Haag, in het hart van de stad, biedt voor dit apostolaat goede mogelijkheden. Vanuit hun kerk en klooster zullen de zusters op termijn ook elders in kerken van het bisdom Rotterdam eucharistische aanbidding bevorderen en ondersteunen.

De ruimtes van het klooster en de kerk van de Antonius van Padua kwamen eind 2014 vrij, nadat de activiteiten van RK Spiritueel Centrum de Boskant gestopt waren. De zusters vertegenwoordigen een bijzonder charisma in de Kerk, het charisma van het Godgewijde leven, zoals ook in Den Haag de broeders van Sint Jan, de paters en zusters SVD, de broeders van Maastricht en zr Emmanuelle die verbonden is met de Communauté de Jerusalem.

Bisschop Van den Hende in zijn homilie: “Vandaag mogen we markeren dat de zusters hier in de Boskant, de kerk van Sint Antonius, hun intrek nemen. Met hun gebed, geloof en gemeenschapszin zullen ze hier aanwezig zijn, op de hoek van de straat, aan een kruispunt in een drukke stad. De Heer die aan ons zijn gastvrijheid betoont, is de Heer die wij mogen volgen. Het mag klinken als een uitnodiging aan iedereen. De zusters hebben hun hart al vele jaren geopend voor de mensen die hier in deze stad zijn. En andersom de mensen in de stad voor de zusters. Vandaag mogen we dat bevestigd zien door de aanwezigheid van velen.”

Aan het eind van de viering sprak de overste van de communiteit in Den Haag, zuster Maria Nadiya Beznadiynych, een slotwoord, waarin zij de vele mensen bedankte die de missie van de zusters mee mogelijk maken.

Het volledige bericht

Geloofsgesprek 6 12 2015

 
(Foto: Bisdom Rotterdam)

Aankondiging

Op zondagochtend 6 december zendt Omroep RKK een Geloofsgesprek uit met zuster Maria Nadiya. Zuster Maria Nadiya, die van oorsprong uit de VS komt, vertelt daarin over het religieuze leven in Nederland: “Het is een uitdaging voor de zuster om haar religieuze leven te leven met God en een voorbeeld te zijn. Niet alleen in Nederland, want in meer landen geloven mensen niet zo vaak meer in God. Er is niets mooier dan het leven met God, het apostolaat onder de mensen, het bidden voor de mensen. God zal meer kunnen doen dan wij verwachten.”