AEN nieuwsbrief over de aanslagen in Parijs, vluchtelingen en Kenia

Gepubliceerd op: 19-11-2015 om 16:15 door GM. Bron: AEN

- Christine Garnier, Zwitserse journaliste en lid van het Zwitserse AEFJN, stelt de vraag naar het waarom van de aanslagen. De blog die ze hierover schreef is op genomen in het laatste nummer van Her en Der.

Verder wordt in dit nummr de link gelegd tussen het geweld, de vluchtelingencrisis en de klimaatverandering. Het Britse ministerie van Defensie wijst namelijk op het verband tussen klimaatverandering, extreem weer, landbouwtekorten en conflicten tussen staten.

Dit nummer eindigt toch ook met een positieve noot: Kenia loopt voorop als het gaat om het opwekken van geothermische energie.

Ook positief is de visie die Karen Armstrong  geeft op de link tussen religie en geweld. Geen enkele religie is gevrijwaard van geweld. Tegelijk inspireren religieuze denkbeelden veel gelovigen ook om zich met moed en volharding in te zetten voor een betere wereld. In verwarrende momenten als nu, net na de aanslagen, doet het goed haar heldere en evenwichtige visie te lezen. Zie: http://www.nieuwwij.nl/interview/karen-armstrong-niets-in-islam-gewelddadiger-christendom/

Lees de nieuwsbrief Her en Der