Uitreiking religieuzenprijs

Gepubliceerd op: 23-10-2015 om 10:02 door WvdV.

'S-HERTOGENBOSCH - Op vrijdag 13 november wordt de Religieuzenprijs uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar een bijzonder initiatief op het terrein van de zorg in de breedst mogelijke zin van het woord.

Wie de Religieuzenprijs dit keer zal winnen is nog niet bekend. De jury heeft een voorselectie gemaakt en een ‘shortlist’ gepubliceerd van projecten en personen, die beslist de moeite waard zijn. Tijdens de uitreiking op 13 november is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de tien ‘kanjers’ van de shortlist: Brood en Rozen, Eetproject ‘Hangmannen’, Frans Baar, Geestelijke verzorging Wolfheze, Levensbeschouwelijk Centrum, M25 Westland, Samen Kerk, Stichting Mondzorg, Het Tweede Huis en Zorgatelier Pinokkio. Meer informatie over deze tien projecten.

Eenieder die deze uitreiking wil bijwonen is van harte welkom. Aanmelding via communicatie@knr.nl is noodzakelijk in verband met de catering.

Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 20, 5211 KG ’s-Hertogenbosch

Religieuzenprijs

Programma

13.00-13.30 u Inloop met koffie/thee
Opening en welkom door zr Monica Raassen c.r.s.s.
Inspiratie door mw Rasa de Zanger
Muzikaal intermezzo
De oogst en de kunstenaar door br Wim Swüste fic
Ruimte voor kennismaking met de ‘kanjers’
Muzikaal intermezzo
 Prijsuitreiking door br Cees van Dam csa
Afsluiting door zr Monica Raassen c.r.s.s.
16.00 u Borrel

Aansluitend is er tot 17.00 u gelegenheid om onder het genot van een drankje in informele sfeer van gedachten te wisselen.

Muziek door Wendy Rijken
Jury: zr Anne-Marie Bos o.carm., p Fons Meijers msc. en br Wim Swüste fic
Dagvoorzitter: zr Monica Raassen c.r.s.s.
Voorzitter KNR:  br Cees van Dam csa

De Konferentie van Nederlandse Religieuzen (KNR) reikt dit jaar voor de vierde keer een prijs uit. Hiermee willen religieuzen de bewogenheid om mensen onder de aandacht brengen. De KNR wil mensen  bevestigen die zich met hart en ziel inzetten voor vormen van vorming, zorg en missie, waarin plaats is voor betrokkenheid, bezieling, liefde, respect en idealisme.