Opening Kleiklooster

Gepubliceerd op: 14-10-2015 om 08:45 door WvdV. Bron: www.nieuwwij.nl en Kleiklooster

AMSTERDAM - Ruim twee jaar geleden werd het idee van een klooster in de Bijlmer gelanceerd en aanstaande zaterdag vindt de feestelijke opening plaats van het Kleiklooster.

Johannes van den Akker, initiatiefnemer en nu abt van het klooster vond mensen die mee wilden doen in de nieuwe vorm van leefgemeenschap van verschillende appartementen in een flat in de Bijlmer. Daarnaast werd financiering gevonden voor het hart van het klooster, het kloosterhuis. In dit huis zijn gastenkamers, waar moeders met kinderen tijdelijk onderdak kunnen krijgen en een grote buurtkamer waar mensen binnen kunnen lopen. Ook is er een kapel, waar dagelijks een avondgebed is en waar men terecht kan voor stilte of het aansteken van een kaars. “We hopen dat dit een plek wordt die mensen verbindt in de wijk en waar tijd is voor een goed gesprek”.

Brouwerij Kleiburg

Het Kleiklooster is na een succesvolle crowdfundingcampagne een eigen kloosterbrouwerij begonnen. Op termijn moet het klooster deels onderhouden worden door de inkomsten uit de brouwerij. Zaterdag zal de tap opengaan en zal iedereen het bier kunnen proeven.

feest Kleiklooster

Het programma voor 17 oktober is als volgt:
15.00: Inloop. Koffie & thee
15.30: Openingsviering Kleiklooster
16.30: Presentatie en aftrap Brouwerij Kleiburg
16.45: Feestelijke borrel met muziek en hapjes

Opgave is gewenst.

Het volledige bericht op Nieuw Wij

 

 

 

 

 

 

http://kleiklooster.nl/feest/