Novicen bij de dominicanen

Gepubliceerd op: 14-9-2015 om 08:33 door A. Broers. Bron: www.dominicanen.nl

CAMBRIDGE - De Nederlandse provincie van de dominicanen heeft twee nieuwe novicen. Broeders Michael en Sven ontvingen zondagavond 13 september, vlak voor de Vespers, tijdens een besloten plechtigheid het habijt uit handen van provinciaal René Dinklo o.p.

De inkleding vond plaats in Cambridge, Engeland, waar Michael en Thomas samen met vier andere novicen hun jaar van noviciaat zullen volgen. Van de andere novicen zijn er drie aangesloten bij de Engelse en één bij de Zwitserse provincie van de Orde der Predikers.

novicen dominicanen

Provinciaal overste René Dinklo direct na de inkleding met novicen Sven (links, hij koos Thomas als kloosternaam) en Michael.

Bij de plechtigheid was ook de Nederlandse broeder Stefan Mangnus. HIj sluit zijn noviciaat nu af en legt op 20 september zijn tijdelijke professie af, in de communiteit van Huissen.

Met de komst van de broeders Michael en Thomas heeft de Nederlandse provincie van Dominicanen vijf broeders in vorming.

De inkleding is het begin van een periode van ‘uitzuivering’, zoals dat klassiek heet, van de roeping. De novice is nu welkom geheten en draagt het dominicaanse habijt, maar formeel is er geen verbintenis. Zowel de novice als de provincie zijn volledig vrij te besluiten of het avontuur daarna doorgaat. Als dat zo is, volgt een tijdelijke professie voor drie jaar, en een eeuwige of plechtige professie.

Het volledige bericht