expo Pedro Ayala

Gepubliceerd op: 7-10-2015 om 16:31 door .

HUISSEN - Vanaf 2 september hangen kunstwerken van zowel Salesiaan als kunstenaar Pedro Ayala in de gangen van het Dominicanenklooster. De in Mexico geboren Pedro Ayala behoort tot de Salesiaan van Don Bosco vanaf 1999 en is in 2008 priester geworden.

Expositie Pedro Ayala in het Dominicanenklooster
 
In 2001 -2003 heeft Pedro zijn diploma in schilderkunst gehaald bij het Instituto Cultural Helenico te Mexico Stad. Sinds mei 2013 woont en werkt hij in Amsterdam, bij de internationale comuniteit van het Don Bosco Huis. Naast het schilderen is hij bezig met de oprichting van het project Don Bosco Nieuw West Amsterdam.
 
Zijn wijze van tekenen en schilderen is een experimenteel onderzoeksproces van waarnemen, overwegen, beslissen en weergeven; eigenlijk steeds “in dialoog “ met zijn eigen werk.  De onderwerpen waarop hij zijn werk zich richt zijn: verhoudingen in krachten, gebondenheid en grensverlegging, emoties, menselijkheid maar ook landschappen.
 
‘Ik kijk rond, zie vele inspiratiebronnen als natuur, gebouwen, objecten en mensen. In deze werkelijkheden  probeer ik structuren en verhoudingen te ontdekken, die ik vervolgens  in schetsen vastleg. Dat kan leiden tot verdere ideevorming,  concepten en beelden die in mijn tekeningen en schilderijen terugkomen’, aldus Pedro over zijn werkwijze.
 
Door zijn aangeboren nieuwsgierigheid is hij met verschillende materialen en technieken gaan werken, die hij deels tijdens zijn opleiding en deels autodidactisch heeft verkregen. De stijlen waarmee hij zich bezig houdt zijn voornamelijk figuratief en abstract.

 

Pedro Alaya

Dit is zijn eerste solo tentoonstelling waarmee hij met verschillende materialen en technieken zijn oeuvre wil doorgaan. Als u een schilderij van Pedro koopt, ondersteunt u het project Don Bosco Nieuw-West Amterdam voor kansarme jongeren.
 
De kunstwerken van Pedro Ayala zijn vanaf 2 september a.s. te zien in het Dominicanenklooster te Huissen op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
klooster huissen