TV serie Bezielde handen

Gepubliceerd op: 31-8-2015 om 08:06 door . Bron: C. Roovers

TILBURG - In de maand september zendt KRO/NCRV een vierdelige tv-serie over ‘Menslievende Zorg’, vroeger en nu. De TV serie is onderdeel van het project Religieus Erfgoed Menslievende Zorg, waar ook de Zusters van Liefde aan bijdragen. De vierdelige serie wordt uitgezonden vanaf dinsdag 1 september, 16.30 uur op NPO2.

In vier afleveringen maken we kennis met vrouwelijke religieuzen die letterlijk en figuurlijk aan de basis van ons huidig zorgsysteem hebben gestaan. Iedere uitzending gaat over een ander type zorg: ziekenhuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg. De religieuzen hebben inmiddels het stokje overgedragen aan zorgprofessionals maar praten met passie en toewijding over hun pionierswerk.

Terug naar de werkvloer

Steeds keert een zuster of pater terug naar de vroegere werkvloer, in een door religieuzen gestichte zorginstelling. Aldaar raakt de religieuze in gesprek met een zorgverlener van nu over goede zorg, waarden, bezieling en inspiratie.

Zuster Mel Heuver

Zuster van Liefde in aflevering 1 

De eerste tv-uitzending met de titel ‘Bezieling in de zorg’ is gepland op dinsdag 1 september a.s. om 16.35 uur, NPO 2. Dan is Zuster van Liefde Mel Heuver te zien. Zij gaat in gesprek met een verpleegkundige op de afdeling neurologie van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Meer informatie

Op de website van Relief, Christelijke organisatie van zorgverleners, vindt u meer informatie over het project Religieus Erfgoed Menslievende Zorg.

Flyer inspiratiedagen