Teresia-symposium

Gepubliceerd op: 18-8-2015 om 08:15 door WvdV.

HAARLEM / ST AGATHA - In het kader van het 500e geboortejaar van de Spaanse karmelietes, mystica en kerklerares Teresa van Avila vindt er op 10 oktober a.s. een bijzonder symposium plaats in de Groenmarktkerk.

Het thema van dit symposium luidt: ‘God tussen de potten en de pannen.Teresa van Avila: vijf eeuwen vurige Spaanse mystiek’. Sprekers zijn schrijfster en filosofe Désanne van Brederode, Frans Maas en Kick Bras. Ook Teresa-specialist Hein Blommestijn zal het woord voeren, evenals Marieke Rijpkema en Andries Baart. De laatste twee raakten al heel jong geboeid door Teresa. De rode draad van de bijeenkomst is de zoektocht naar de betekenis van Teresa in onze huidige tijd.Dagvoorzitter is Leo Fijen.

Informatieflyer

Opgave en informatie

Het symposium ‘God tussen de potten en de pannen. Teresa van Avila: vijf eeuwen vurige Spaanse mystiek’ wordt gehouden op zaterdag 10 oktober a.s. in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14, in Haarlem. Aanvang om 10.30 uur. Behalve de lezingen is er muziek, meditatie en flamencodans; de afsluiting is rond 16.30 uur, met een hapje en een drankje.

Graag opgeven vóór 1 oktober 2015. De kosten voor de dag zijn € 10,- (richtbedrag, inclusief koffie, thee, lunch en borrel). Informatie over opgave: teresahaarlem@gmail.com of Facebook Karmelitaans Centrum, en www.kcs-haarlem.nl/nieuws.

Tentoonstelling

Tot eind oktober is de tentoonstelling Het kasteel van mijn ziel te zien in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven te St. Agatha. Onderdeel van de expo zijn twee bijzondere glas in lood-ramen.

Anna R

Anna Rijken

Glazenier

Anna Rijken heeft deze ramen speciaal voor dit jubileumjaar gemaakt. Ze zijn nu nog in St. Agatha te bewonderen, maar zullen straks een permanente plek in Boxmeer krijgen. Nieuw wij interviewde de jonge glazenier. Het interview

EERDERE BERICHTEN:

Teresia en Jan in licht

Tentoonstelling

Herdenking 28 maart 2015

Aankondiging vijfde eeuwfeest

Virtueel koor