Fraters CMM over 'Vreugde!'

Gepubliceerd op: 20-7-2015 om 14:58 door WvdV. Bron: Fr. E. Gresnigt

TILBURG - In het kader van het Jaar van het Godgewijde leven heeft het generaal bestuur van de Fraters van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid een werkgroep in het leven geroepen om elke twee maanden in vier talen reflectiematerialen rond het thema ‘Vreugde!’ te ontwikkelen.

Algemeen overste frater Lawrence Obiko liet weten “Als congregatie willen wij bijzondere aandacht schenken aan de oproep van paus Franciscus om ons nog nadrukkelijker bewust te zijn van onze unieke religieuze roeping en zending van broederschap en barmhartigheid”. De thema’s die tot nu toe zijn ontwikkeld: 1. ‘Vreugde!’ 2. De Vreugde van onze Roeping 3. De Vreugde van onze Zending. Het eerstvolgende deel zal zijn 4. De Vreugde van onze Gastvrijheid. 

vreugde cmm

De congregatie gebruikt voor het religieuzenjaar een speciaal logo met het eigen beeldmerk erin verwerkt. Bovenaan prijkt het woord ‘Joy’, ‘Vreugde’, dat verwijst naar de apostolische exhortatie Evangelii Gaudium, De vreugde van het evangelie, waardoor de fraters zich in het jaar laten inspireren. 

Als aanvulling op dit bezinningsmateriaal heeft  frater Niek Hanckmann speciaal voor persoonlijke bezinning in het Engels een Bijbelse webmeditatie rond het thema ‘Rejoice!’ gemaakt. 


De werkgroep ‘The Happy Brother’, die het reflectiemateriaal heeft ontwikkeld, bestaat uit de fraters Edward Gresnigt en Niek Hanckmann en de heer Charles van Leeuwen. Naast deze activiteiten van deze werkgroep heeft ook het provinciaal bestuur van de Fraters CMM maandelijks een thematische kaart uitgegeven met teksten uit de brief van de paus en citaten uit de Constituties van de fraters. En tenslotte heeft het provinciaal bestuur een nieuw roepingengebed uitgebracht.

Het bezinningsmateriaal verschijnt in het Nederlands, Engels, Indonesisch en Portugees en is ook terug te vinden op de website van de congregatie: www.cmmbrothers.org

Vreugde!
Bezinningsmaterialen voor het Jaar van het Godgewijde Leven - 1

‘Terugkijken – de VREUGDE van onze roeping’ 
Bezinningsmaterialen voor het Jaar van het Godgewijde Leven - 2

Bezinningsmaterialen voor het Jaar van het Godgewijde Leven - 3
‘De VREUGDE van onze Missie’ 

“Mensen hebben vandaag zeker behoefte aan een bemoedigend of inspirerend woord. Maar wat ze nog méér nodig hebben is: dat we Gods barmhartigheid en tederheid uitdragen. Dat is hartverwarmend, wekt hoop op en beweegt mensen tot het goede. Het is vreugdevol om mensen Gods vertroosting te brengen!”
(Paus Franciscus)