Bidden onderweg

Gepubliceerd op: 11-5-2015 om 13:03 door WvdV. Bron: Nikolaas Sintobin sj

AMSTERDAM / BRUSSEL - Op Pinksterzondag 24 mei 2015 gaat de website biddenonderweg.org officieel online: elke dag een podcast van ongeveer twaalf minuten. Een combinatie van meditatieve muziek, stilte, een stukje uit de Bijbellezing van de dag en vragen om de link te leggen met het gewone leven.

De podcastformule richt zich in het bijzonder tot druk bezette mensen om hen de kans te bieden tussen alle bedrijvigheid door even tot innerlijkheid te komen.

De podcasts zijn, met één druk op de knop, te downloaden via de website of een App (iOS en Android). Zo kan men bidden waar en wanneer men maar wil, via smartphone of tablet. De App is beschikbaar vanaf 24 mei. De podcasts zijn ook te beluisteren via een computer.

bidden onderweg

Foto: © Christianne Chin A Paw

Bidden Onderweg is een zusterwebsite van het Engelse Pray-as-you-go. Wereldwijd maken honderdduizenden mensen dagelijks gebruik van dit gebedsaanbod, in acht talen. Voortaan ook in het Nederlands. Het geheel is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit.

Na de Gewijde Ruimte en de ignatiaanse digitale retraites is Bidden Onderweg een nieuw initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten.