Openingslezing monastieke leeropdracht

Gepubliceerd op: 13-4-2015 om 07:13 door WvdV. Bron: KU Leuven

LEUVEN - Sinds 1 oktober 2014 bekleedt Thomas Quartier de leeropdracht Liturgische en monastieke spiritualiteit.

Op 5 mei 2015 zal hij om 14.30 uur in de aula van de KU tijdens een publieke academische zitting de bij de leeropdracht horende openingslezing houden. Door de leeropdracht hoopt de Leuvense faculteit de traditie van het Liturgisch Instituut dat een samenwerking tussen de religieuze wereld, vooral de abdij Keizersberg, en de KU Leuven is, te versterken. Omdat al een aantal jaren veel initiatieven op het gebied van Monastieke Studies in de Lage Landen te bespeuren zijn, wordt zo een bijdrage geleverd aan het koesteren en doorgeven van het monastieke erfgoed.

Thomas Quartier

Prof. dr. Quartier en de directeur van het Liturgisch Instituut, prof. dr. Joris Geldhof, zullen de komende jaren onderzoek en onderwijs ontwikkelen die de academische bestudering van de monastieke traditie, maar ook andere tradities van religieus leven in de Lage Landen, ten goede komen.

De lezing van Thomas Quartier heeft als titel: Hedendaagse liturgische en monastieke spiritualiteit. Interdisciplinaire en hermeneutische perspectieven. De thematiek is interessant voor iedereen die de monastieke traditie en spiritualiteit en haar betekenis voor de huidige samenleving een warm hart toedraagt.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze plechtigheid bij te wonen. Aansluitend vindt er een receptie plaats. Eenieder is welkom. Wel graag hier inschrijven.  

Verwant bericht
Een interview
Recensie