Actie Gideonsbende

Gepubliceerd op: 8-4-2015 om 07:59 door . Bron: www.franciscaansegideonsbende.nl

'S-HERTOGENBOSCH - De franciscaanse Gideonsbende neemt dit voorjaar het initiatief voor verbetering van de leefomgeving.

De franciscaanse Gideonsbende neemt het dit voorjaar op voor de kwetsbare natuur door het initiëren van de actie Zaai-Goed! Braakliggende stukken grond worden tijdens actiedagen (19 april in Stoutenburg, 15 mei in Megen en 6 juni in Sittard) omgetoverd in een bloemenzee door het werpen van ‘Zaaibollen’. 

Gideon voorjaar 2015
Natuur en mens hebben meer met elkaar van doen dan vaak gedacht wordt. In een goede leefomgeving dient de natuur in balans te zijn. Niet alleen voor de natuur zelf, maar ook voor de mens is dat van belang. Daar waar minder planten en bloemen groeien en bloeien, komen insecten niet meer voldoende aan hun voedsel en kunnen minder bestuiven. Zonder bestuiving zijn er nauwelijks vruchten, groenten of fruit. Een gevolg dat ons als mens direct raakt. Berichten over de kritieke bijentoestand bereiken ons steeds vaker en verschillende grote organisaties luidden reeds de noodklok. De franciscaanse Gideonsbende neemt dit voorjaar het initiatief voor verbetering van de leefomgeving.Tijdens bijeenkomsten verspreid over het land worden gezamenlijk bolletjes van klei en zaad gemaakt. Natuurlijk kunnen de ‘Zaaibollen’ ook op eigen gelegenheid gemaakt worden. Kijk voor het recept op de www.franciscaansegideonsbende.nl

Actiedata
- Milieuproject Stoutenburg, zondag 19 april van 14.00-16.30 uur. Maken van ‘Zaaibolletjes’/ Zaai-Goed!
- Hof van Lof Megen, vrijdag 15 mei van 14.00-17.00 uur. Rondleiding door de tuin en maken van Zaai-Goed!
- Geheime Tuinen, zaterdag 6 juni in Sittard van 11.30-14.15 Wandeling langs de tuinen en maken van Zaai-Goed!