Speciale bedevaart

Gepubliceerd op: 9-2-2015 om 08:03 door . Bron: M. Bemelmans

LOURDES - In het kader van het Jaar van het Godgewijde leven vindt er in september een speciale bedevaart naar Lourdes plaats.

Voor de bedevaart van 6 tot en met 11 september worden zusters, broeders en paters uit heel Nederland uitgenodigd.  

Jaar van de religieuzen

Paus Franciscus heeft 2015 uitgeroepen tot ‘Jaar van het Godgewijde leven’. In dat kader worden er tal van initiatieven genomen om het leven van religieuzen onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de speciale bedevaart naar Lourdes voor religieuzen. De reis wordt aangeboden door de Organisatie Limburgse Bedevaarten in Maastricht, maar is bedoeld voor religieuzen en andere belangstellenden uit heel Nederland.

s bedevaart

Aan deze reis kunnen ook oudere en mindervalide religieuzen deelnemen, omdat er voldoende vrijwilligers zijn om hen te begeleiden. In Lourdes krijgen de deelnemers een volledig verzorgd programma aangeboden met vieringen, processies, ontmoetingen met andere religieuzen en stil gebed aan de grot van de verschijningen.

Bisschop

Deze bedevaart naar Lourdes wordt begeleid door emeritushulpbisschop Jan van Burgsteden sss van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Mgr. Van Burgsteden is lid van de paters van het Heilig Sacrament en binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie verantwoordelijk voor het contact met de religieuzen.

De Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten in Maastricht is een bisschoppelijk erkende bedevaartorganisatie, die al bijna 95 jaar bedevaarten naar Lourdes en andere katholieke bedevaartsoorden organiseert. Aan de reizen nemen jaarlijks enkele duizenden pelgrims uit heel Nederland deel.  

Meer informatie: www.bedevaarten.com