Parochiedag over kloosterspiritualiteit

Gepubliceerd op: 30-1-2015 om 10:27 door WvdV. Bron: RKK

HILVERSUM - Kan een parochie iets leren van de spiritualiteit van kloosterlingen? Die vraag staat centraal op de landelijke Parochiedag 2015.

Contemplatieve religieuzen uit Nederlandse abdijen komen op zaterdag 31 januari naar het gebouw van omroep RKK om hun weg naar God te delen met vertegenwoordigers van parochies uit het hele land.  

Stenen entree Athos

Verwacht worden abdis Marianne van Haastrecht osc, Gerard Mathijsen osb, Benedict Thissen ocso, Rob Hogenboom ofm en Fer van der Reijken ofm, Holkje van der Veer op en Alberic Bruschke ocso. Deze religieuzen praten plenair over hun zoektocht naar God, maar gaan ook in workshops in gesprek met vertegenwoordigers van parochies. Wat is de betekenis van stilte in de liturgie, waar liggen kansen voor vespers, wat kan de spiritualiteit van kloosters toevoegen aan de vieringen in de parochiekerk?

De Parochiedag wordt voor de laatste keer gehouden onder verantwoordelijkheid van omroep RKK. Bekende gezichten van deze omroep zullen aanwezig zijn: Roderick Vonhögen, Wilfred Kemp, Hella van der Wijst en Leo Fijen. Fijen leidt deze dag.