Zusters van Nashville

Gepubliceerd op: 6-1-2015 om 08:03 door . Bron: www.dominicanen.nl

SITTARD - Enkele maanden geleden vestigden zich vier Amerikaanse dominicanessen in Nederland. Op de site www.dominicanen.nl een indruk van de eerste maanden van hun verblijf.

Vier maanden wonen de Amerikaanse dominicanessen nu in Sittard. Ze gaan grondig te werk: ze leren Nederlands, willen een Nederlands rijbewijs en de erkenning van hun onderwijsdiploma’s.

dominicanessen Nashville

Zusters Maris Stella, Theresa Anne en Mary Amata

De zusters voelen zich zeer welkom en weten zich gesteund. Ze hebben een oud klooster betrokken van de paters MSC. Twee keer per week gaan ze naar Nederlandse les, waarmee ze al in de VS begonnen zijn. In het voorjaar hopen ze hun staatsexamen te halen, zodat ze ook in Nederland kunnen werken.

De zusters hebben al veel mensen in Sittard leren kennen en ze bereiden zich vooral voor op werk onder kinderen en jongeren, onder meer via een zaterdagse jeugdclub, vormselvoorbereidingen en verschillende activiteiten voor jongeren.

De Amerikaanse rijbewijzen moeten ook nog omgezet worden, daar is een rijexamen voor nodig. Daarnaast is het van belang dat de Amerikaanse onderwijsdiploma’s erkend worden, de zusters zijn ervaren onderwijzeressen en hopen in de toekomst ook op scholen te kunnen werken.

Het klooster dat de zusters bewonen draagt de naam Sint Rosa van Lima, ter ere van de heilige dominicanes, die stadspatrones is van Sittard.

Bezoekers zijn welkom bij lof en aanbidding, iedere maandag van 19.30-20.00 in de Mariakapel in Overhoven, Sittard.

Het volledige bericht