Bijstandsvrouwen genomineerd

Gepubliceerd op: 11-12-2014 om 16:45 door WvdV.

BREDA - Stichting Brood en Rozen is opgericht met als doel het ondersteunen van met name vrouwen zonder baan.

Zij zijn doorgaans zeker talentvol en willen dolgraag werken, maar het lukt nog niet. Omdat ze van een uitkering leven hebben ze niet veel geld te besteden. De meeste vrouwen hebben vaak veel meegemaakt en binnen Brood en Rozen wordt op een creatieve manier gewerkt aan een stevig positief zelfbeeld. De vrouwen (op wie dat van toepassing is) werkt aan een onverwerkt verleden. Enkele vrouwen die verlaten zijn door hun man en er alleen voor staan ondersteunen elkaar. Ook zijn er vrouwen die weinig tot geen scholing hebben gehad of hebben die vanwege privé situatie moeten onderbreken. Door een samenloop van omstandigheden hebben bepaalde vrouwen een cv én onterechte imago waar een werkgever niet op zit te wachten. De doelgroep heeft vaak te kampen met onopgeloste vraagstukken. Brood en Rozen ondersteunt ze, onder andere met goed opgeleide coaches uit de maatschappij en trainingen, om te werken aan oplossingen. De vrouwen zijn er mee gebaat als men vanuit een vriendelijke aanpak werkt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Een repressieve aanpak zoals de meeste Sociale Diensten die nu bieden werkt niet.

De Brooddoelstelling staat voor de arbeidsomstandigheden van de vrouwen, het bevorderen van de economische zelfstandigheid. De Rozendoelstelling staat voor de levensomstandigheden van de vrouwen. Volledige ontwikkeling, ontplooiing, autonomie, vrijheid, emancipatie, respect en gelijkwaardigheid. Het is van belang om emancipatiekansen en vooruitgang te creêren o.a. middels debat, training, artikelen, educatie, gesprekken en werk.

Het project Brood en Rozen wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gezamenlijke religieuzen. Meer informatie is te vinden op de site van het project en in het interview met initiatiefneemster Nora Kasrioui, dat verschenen in het juli-nummer van het KNR-bulletin.

Dit project is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2015. Stemmen kan tot en met 14 december voor stemgerechtigden, dat wil in dit geval zeggen: iedereen die woont in de provincie Noord Brabant.

Stemmen kan hier