Bisschop benadrukt betekenis religieuzen

Gepubliceerd op: 5-12-2014 om 08:04 door . Bron: Bisdom Roermond

ROERMOND - "De Kerk verliest haar veelkleurigheid en haar actualiteit als het kloosterleven zou verdwijnen." Dat zegt bisschop Frans Wiertz van Roermond in zijn adventsboodschap, die komend weekeinde in alle Limburgse parochies wordt voorgelezen of gepubliceerd.

Volgens de bisschop is het religieuze leven nog steeds van grote betekenis voor de Kerk en is de inbreng van zusters, broeders en paters in het bisdom belangrijk.

"Het zijn de kloosterlingen geweest die de grote ontwikkelingen in onze westerse samenleving in gang hebben gezet," zo schrijft mgr. Wiertz in zijn adventsbrief. "Ze hebben ook altijd het leven van de Kerk gekleurd met hun initiatieven op sociaal, maatschappelijk, wetenschappelijk en cultureel vlak." Religieuzen verdienen volgens de bisschop alle respect, omdat ze hun hele leven in dienst stellen van Christus en zijn Kerk.

 

Mgr Wiertz bij de opening van het Jaar vd Religieuzen

Jaar van de religieuzen

De adventsboodschap van bisschop Wiertz is aan de religieuzen gewijd, omdat paus Franciscus het komende jaar heeft uitgeroepen tot een Jaar van het Godgewijde Leven. Meer informatie

Volledig bericht