Ignatiaanse gebedswebsite

Gepubliceerd op: 27-10-2014 om 09:37 door . Bron: www.jezuieten.org/nl/nieuw/kostbaar-in-mijn-ogen

BRUSSEL - Onlangs lanceerden de jezuïeten een nieuwe gebedswebsite. Gedurende de Advent 2014 wordt via deze website voor het eerst een digitale retraite aangeboden: “Kostbaar in Mijn ogen”.

Wie zich inschrijft krijgt elke dag een email met gebedsmateriaal: een bijbeltekst met gebedssuggesties, geloofsimpulsen, citaten van de kerkvaders en uit de ignatiaanse traditie alsook tips over hoe bidden. Hiermee kunnen zij dagelijks wat tijd uittrekken voor gebed. De hele retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Ignatius' spiritualiteit wordt sterk bepaald door het thema van 'God zoeken en vinden in alle dingen'. De wereld met heel haar wisselvalligheid en onvoorspelbaarheid is een vindplaats van God. Ieder ogenblik kan een ontmoetingspunt worden met Hem.

Om de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar te brengen worden de deelnemers aan de retraite uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via een digitaal gastenboek. Ook worden er op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd waar mensen in levende lijve samen komen. Deelnemers kunnen ook zelf zo’n groepje vormen.

Inschrijven

Inschrijven doe je door je emailadres op te geven via de website www.ignatiaansbidden.org.