Inkleding franciscanen

Gepubliceerd op: 9-9-2014 om 10:17 door . Bron: P. van Zoest

DELFT - Tijdens een drukbezochte eucharistieviering in de Raamstraatkerk hebben Hans-Peter Bartels (26), Jan ter Maat (35) en Joachim Oude Vrielink (34) jongstleden zaterdag de franciscaanse pij ontvangen. Met deze ‘inkleding’ zijn ze lid geworden van de orde. De drie nieuwe broeders beginnen nu aan hun noviciaat in Rheda-Wiedenbrück, Duitsland, samen met twee novicen van de Duitse provincie.

In de viering, waarin minister provinciaal Rob Hoogenboom voorging, werd het verhaal gelezen over het visioen van Franciscus waarin hij vele mensen naar zijn broederschap ziet toekomen. In zijn preek kwam de provinciaal op dit verhaal terug.

Foto: Ramon Mangold

Naar aanleiding van de evangelielezing zei de provinciaal: "Jezus volgen dat is geen knellend pak, waarin je gevangen zit. Eerder een ruim wapperend kleed. Jezus volgen, dat is een vrij mens worden die werkelijk zijn leven deelt met een ander, met anderen, die zich laat raken door het leed van anderen, voor ze opkomt, in opstand komt tegen onrecht, zelfs dingen achterwege laat uit eerbied voor de schepping. Maar verkijk je niet: dat is niet vrijblijvend, nee, het is een relatie, een verbond."

Het volledige bericht