Geloofsgesprek en Eucharistieviering vanuit Hilversum in het teken van vliegramp MH17

Gepubliceerd op: 8-8-2014 om 09:37 door . Bron: Omroep RKK

HILVERSUM - De Eucharistieviering die Omroep RKK komende zondag vanuit de Sint Vituskerk in Hilversum uitzendt op Nederland 2, zal in het teken staan van de rouw en het verdriet na de vliegtuigramp in Oekraïne. In het RKK Geloofsgesprek voert presentator Leo Fijen een gesprek met pastoor Jules Dresmé over boosheid, veroordeling, omarming en troost.

 

vliegramp MH17

RKK Geloofsgesprek - zondag 10 augustus om 10.10 uur op Nederland 2

Naar aanleiding van de vliegramp kan de Vituskerk worden beschouwd als een centrale plek in Hilversum om verdriet te delen en troost te zoeken. Pastoor Jules Dresmé spreekt over boosheid en veroordeling, over omarming en troost.
 
Eucharistieviering - zondag 10 augustus om 10.30 uur op Nederland 2
Op de 19e zondag door het jaar (a) komt de rechtstreekse eucharistieviering van uit de St. Vituskerk te Hilversum. Celebrant: pastoor Jules Dresmé. Muzikale ondersteuning door  het koor Voce Laetare, dirigent Bauke Reitsma.
 
Pastoor Jules Dresmé: ‘Hilversum is zwaar getroffen door de ramp met vliegtuig MH17. Een periode van rouw is in Hilversum ingegaan vanaf het moment van het bekend worden van de ramp. Ook de Vituskerk is hierbij betrokken. Meteen is een rouwtafel  in de kerk ingericht. Inmiddels hebben duizenden mensen het kerkgebouw  bezocht om de condoleanceregisters te tekenen en om even in de stilte de zijn. Ook zijn we reeds tweemaal op zondag de Viering begonnen met een kort moment van herdenken. Intussen is de condoleancetafel verplaatst naar de Mariakapel. Deze is nu ingericht als herdenkingskapel, in ieder geval tot 17 augustus. Dagelijks zal de kapel geopend zijn van 9.30 uur tot 19.00 uur. Op 17 augustus zal de grote Herdenkingsbijeenkomst van Hilversum plaatsvinden. Ook in de Vitus.
 
Tijdens de eucharistieviering vanuit de St. Vituskerk op 10 augustus a.s. zal hierbij stil worden gestaan. De sfeer van rouw en verdriet zal in de toonzetting van de viering een plaats krijgen.’