Project Ik geef om jou!

Gepubliceerd op: 30-7-2014 om 08:56 door WvdV. Bron: www.catharijneverhalen.nl

UTRECHT - Op 13 september lanceert Museum Catharijneconvent het project Ik geef om jou! Daarin staat de geschiedenis centraal van het omzien naar onze naasten van de Middeleeuwen tot aan vandaag de dag.

In aanloop naar de opening van de expositie er op de website van het museum al veel informatie te vinden over de verschillende onderdelen, zoals de tentoonstelling, het inspiratiehuisje, de activiteiten en lezingen, onze partners en een kijkje achter de schermen.

Een speciaal onderdeel vormt de verhalendatabase. Elk mens heeft wel een verhaal over naastenliefde. Om ruimte te bieden aan al deze persoonlijke verhalen is er www.catharijneverhalen.nl in en rond het thema naastenliefde. Iedereen is welkom om hier zijn of haar verhaal, samen met foto’s en filmpjes, toe te voegen.

Ik kom niets tekort en toch realiseerde ik me een tijdje geleden dat ik iets heel belangrijks miste: het plezier van geven zonder iets terug te ontvangen. Omzien naar iemand die dat nodig heeft. Daarom heb ik mij verbonden met mevrouw O. Zij woont op de psychogeriatrische afdeling van het verpleeghuis bij mij in de buurt. Want wat is nou mooier dan iets te kunnen betekenen voor een medemens op z’n kwetsbaarst?
Annemarie de Bruijn op www.catharijneverhalen.nl, 2014

Museum Catharijneconvent werkt in dit project onder meer samen met de Tilburg School of Humanities van de Tilburg Universiteit en het lectoraat Innovatieve Maatschappelijke Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht.

De tentoonstelling loopt van 13 september 2014 t/m 1 maart 2015

.