Postulant Jan ter Maat in IKON-serie

Gepubliceerd op: 22-7-2014 om 08:56 door . Bron: www.franciscanen.nl

HILVERSUM - In het IKON-programma 'De Wachtkamer'gaat het om dilemma's waarvoor mensen zich geplaatst zien.

Een wachtkamer symboliseert de plek waar mensen op de drempel staan van een besluit dat de rest van het leven kan bepalen.

Jan ter Maat (35) treedt op 6 september in bij de franciscanen. Hij vertelt erover in 'De Wachtkamer', een achtdelige serie van de IKON over levenskeuzes. De persoonlijke verhalen zijn tot 30 augustus iedere woensdagavond te zien op Nederland 2. Op 30 juli is het de beurt aan Jan ter Maat die een jaar geleden 'postulant' werd om kennis te maken met het leven als franciscaan.

Op de IKON-site staat het volgende te lezen: "Als de protestantse domineeszoon Jan ter Maat in Leuven gaat studeren, ontwaakt het sluimerende enthousiasme voor de katholieke kerk. In de vijftien jaar die volgen, is Jan regelmatig bezig met de vraag: zal ik katholiek worden? En daaruit volgend: zou het leven als broeder in een klooster bij mij passen? Jan is inmiddels van kerk veranderd, maar de keuze voor een klooster heeft hij nog niet gemaakt. In deze aflevering van De Wachtkamer onderzoekt Jan of het klooster bij hem zou passen; wat moet hij er voor opgeven, en wat krijgt hij er voor terug? Hij praat met kloosterlingen, maar ook met zijn vrienden en ouders om uiteindelijk tot een keuze te komen. Gaat hij voor aardse doelen of hemelse bestemmingen?"

De Wachtkamer, aflevering 6: 'De wereld uit, het klooster in?', woensdag 30 juli, 22.45 uur, Nederland 2 (herhaling op vrijdag 1 augustus, 11.05 uur, Nederland 2).