Werkvakantie Hans van Bemmel ofm

Gepubliceerd op: 2-7-2014 om 08:26 door . Bron: www.franciscanen.nl

SAN FRANCISCO - De Megense franciscaan Hans van Bemmel begint op 4 juli aan zijn derde werkvakantie bij medebroeders in de Verenigde Staten.

Hij stak er in 2010 en 2012 al de handen uit de mouwen voor de St. Anthony Foundation in San Francisco die dagelijks armen of daklozen helpt via een netwerk van programma’s. Hans van Bemmel keert begin augustus weer terug naar Nederland.

Teun-Jan Tabak van RKK's Kruispunt Radio volgt Hans van Bemmel in de eerste helft van juli en maakt hiervan een reportage die op 6 september op Radio 5 te beluisteren is. Op het weblog van de franciscanen publiceert hij impressies van zijn ervaringen 'In het voetspoor van Hans van Bemmel'. Onlangs verscheen als introductie zijn eerste bijdrage.

De St. Anthony Foundation is in 1950 opgericht door franciscanen. Ze begonnen met het verstrekken van 400 maaltijden per dag aan de allerarmsten. Tegenwoordig krijgen gemiddeld 2500 mensen per dag een warme maaltijd. Er zijn ook programma's die achtergestelden leren beter in hun eigen levensonderhoud te voorzien. St. Anthony heeft onder meer een eetzaal, verstrekt gratis kleding, biedt gratis medische zorg aan, houdt zich bezig met sociaal werk en rehabilitatie van drugs- en alcoholverslaafden en helpt dakloze oudere vrouwen aan ondersteunende huisvesting. De stichting is werkzaam in de wijk Tenderloin van San Francisco.