'Tijdschrift voor Verkondiging' gratis online

Gepubliceerd op: 30-5-2014 om 07:33 door Ton Peters ofm. Bron: Peter van Zoest

UTRECHT - Met ingang van juni dit jaar wordt het 'Tijdschrift voor Verkondiging' gratis via internet aangeboden. De Nederlandse en Vlaamse franciscanen die het exegese- en preekblad uitgeven, hebben hiertoe besloten om in het digitale tijdperk op eigentijdse wijze een bijdrage te leveren aan het kerkelijk leven.

Pastorale professionals en toegeruste leken kunnen voortaan de complete inhoud van het blad kosteloos downloaden. Tot het einde van de lopende jaargang (2014) zal het tijdschrift daarnaast ook nog in gedrukte vorm aan de abonnees worden toegezonden.

tvv

Het Tijdschrift voor verkondiging biedt voor iedere zon- en/of feestdag een exegetische inleiding op de schriftlezingen volgens het romeins lectionarium, telkens gevolgd door een preekvoorbeeld. De Nederlandse provincie van de franciscanen geeft het blad (voorheen De Gewijde Rede) vanaf 1928 uit. Begin deze eeuw is het gelijksoortige tijdschrift Sacerdos van de Vlaamse provincie van de franciscanen er in opgegaan. Sindsdien is het Tijdschrift voor Verkondiging een uitgave van de Nederlandse en Vlaamse franciscanen. De auteurs zijn afkomstig uit de brede oecumene.

Het volledige bericht

De site van het tijdschrift