Scholieren op bezoek in het klooster

Gepubliceerd op: 6-5-2014 om 08:30 door WvdV. Bron: www.koningshoeven.nl

BERKEL-ENSCHOT - Het is een traditie geworden dat de leerlingen van groep 8 van de katholieke basisschool De Lusthof uit Voorburg ieder jaar te gast zijn in de abdij OLVr van Koningshoeven. Het tweedaagse kloosterbezoek maakt deel uit van de voorbereiding op het vormsel.

Het bezoek vond dit jaar plaats in het weekeinde van Palmzondag (12/13 april). De begeleidende leerkrachten kijken met voldoening terug op het verblijf, zoals blijkt uit hun verslag: "Door de broeders David en Johannes werden we hartelijk ontvangen en deze gastenbroeders wezen ons de kamers. Na de 'noon' hebben we in de bossen en landerijen rondom het klooster nog naar reeën en vossen gezocht, maar helaas. Verstoppertje spelen past toch beter in deze omgeving. (-)

Palmpasen

De volgende morgen ontdekten de kinderen dat de paashaas al langs was geweest, want er stond bij ieder ontbijtbordje een chocolade paashaas. Grote hilariteit is er altijd bij de afwas, het 'zegenen' was niet van de lucht! Later in de ochtend ontving broeder Christian ons in de kapel om vragen van de leerlingen te beantwoorden. 'Zou U niet getrouwd willen zijn?' of 'Waarom bent u ingetreden?'of 'Gaat u wel eens op vakantie?' en 'Waarom staan jullie zo vroeg op?' (-) Voor onze leerlingen was de Palmzondagviering een behoorlijke zit van anderhalf uur. Maar abt Bernardus zei na afloop dat we fantastisch meegedaan hadden. Hij bedankte ook de ouders voor hun aanwezigheid. Na de viering had broeder Korneel voor de kinderen patat en kipnuggets gebakken, wat natuurlijk door iedereen enorm gewaardeerd werd. (-) Vader abt Bernardus zegde ons toe dat we volgend jaar weer van harte welkom zijn!"

Zie voor het volledige verslag de Nieuwsbrief Koningshoeven