Nieuwe plek voor jongeren

Gepubliceerd op: 29-4-2014 om 08:28 door WvdV. Bron: www.huisomtezijn.nl

NIJMEGEN - De zusters Dominicanessen van Neerbosch en de fraters Maristen namen gezamenlijk het initiatief tot het'Huis om te Zijn'.

Het Huis om te Zijn zal jongens van 12 tot en met 17 jaar uit Nijmegen-West een tijdelijke plek bieden om tot rust te komen. Het doel is om zo vroeg mogelijk betrokken te zijn bij jongens die dreigen te ontsporen, zodat verdere escalatie van gedragsproblematiek voorkomen kan worden. Dit huis beoogt de leemte  te vullen tussen ambulante zorg en gedwongen uithuisplaatsing.

logo huis om te zijn

Een ervaren echtpaar, Wilma en Wim Janssen, neemt de begeleiding van de jongens op zich. Zij richten zich op rust en persoonlijke aandacht, brengen structuur in de dag aan en stimuleren een gezonde levensstijl. Uitgangspunten bij de begeleiding zijn: rust, flexibiliteit, duurzaamheid en een persoonlijke benadering.

De zorgouders werken nauw samen met de Driestroom, die de jongens zo nodig professioneel kan begeleiden en persoonlijk kan adviseren.

Het Huis om te Zijn bevindt zich aan de Dennenstraat 109-111 te Nijmegen en zal over enkele maanden officieel geopend worden. Meer info?: www.huisomtezijn.nl