Leven en werk van Etty Hillesum

Gepubliceerd op: 25-4-2014 om 12:21 door . Bron: Tanja Davans

TILBURG - Onder het motto‘En toch is het leven schoon en zinrijk’ verzorgt pianiste en kleinkunstenares Jacqueline van der Zee in het Ronde Tafelhuis een muzikale lezing over het leven en werk van Etty Hillesum

2014 is uitgeroepen tot het ‘Etty Hillesum jaar’. Het is dan 100 jaar geleden dat de Joodse schrijfster werd geboren. Etty Hillesum, vooral bekend van het boek ‘Het verstoorde leven’, wordt vaak in één adem genoemd met haar tijdgenote Anne Frank. Haar teksten zijn puur en eigen, ontdaan van alle franje en weten tot op de dag van vandaag een breed publiek te raken.

Het verhaal van Etty Hillesum betekent inspiratie voor al diegenen die denken dat de omstandigheden tegen hen gericht zijn en dat hun doel onbereikbaar is. Haar teksten zijn juist zo indringend omdat zij direct te maken had met de kwetsbaarheid van de mens. Als medewerkster van de Joodse raad reisde zij heen en weer tussen Amsterdam en kamp Westerbork. Ze werd daar geconfronteerd met onvrijheid, dood, honger en angst. Haar teksten zijn puur en eigen, ontdaan van alle franje. Aan de hand van actuele thema's worden de laatste twee jaar uit het leven van Etty Hillesum (1914 – 1943) besproken, bezongen en toegelicht.

Jacqueline van der Zee is een bevlogen pianiste, tekstschrijfster en kleinkunstenares. Ze heeft veel succes met haar muzikale lezing in theaters, kerken, bibliotheken en musea door heel Nederland.


Etty Hillesum: ‘En toch is het leven schoon en zinrijk’

Wanneer: 2 mei 2014, van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: het Ronde Tafelhuis, Haendellaan 40 in Tilburg-Noord
Toegang: 5 euro (inclusief een hapje en een drankje).
Reserveren wordt aangeraden en kan via 013 – 455 37 98
Informatie: voor meer informatie over Jacqueline van der Zee ga naar www.abandonia.nl