Acht geassocieerden bij Provincie St.-Clemens

Gepubliceerd op: 18-3-2014 om 08:18 door E. Corsius. Bron: E. Corsius

WITTEM - Op vrijdag 14 maart jl. gingen acht vrouwen en mannen een associatie aan met de redemptoristen van de provincie St.-Clemens.

Ze waren afkomstig uit Vlaanderen, Nederland en Duitsland. In een individuele overeenkomst legden de redemptoristen enerzijds en de geassocieerden anderzijds de wederzijdse rechten en plichten vast. Voorop staat een commitment om leven en verantwoordelijkheid met elkaar te delen, met behoud van ieders eigen positie en verantwoordelijkheid.

Aan de associatie ging een tweejarig traject vooraf. Tijdens dit traject stonden de kandidaten stil bij de spiritualiteit van de redemptoristen en reflecteerden zij op de implicaties van de stap die zij wilden zetten. In het komende najaar hopen de redemptoristen te starten met een nieuwe groep.

De nieuwe geassocieerden werden gepresenteerd tijdens de zogenaamde ‘Clemensdag’ op zaterdag 15 maart in Klooster Wittem. Dit is een jaarlijkse ontmoetingsdag voor alle leden van de redemptoristische familie in de provincie St. Clemens. De dag werd ingeleid door zr. dr. Anneliese Herzig M.Ss.R. die sprak naar aanleiding van haar boek over een nieuwe interpretatie van de evangelische raden. In de eucharistieviering, waarmee de dag afsloot, stelde pater provinciaal Johannes Römelt C.Ss.R. de nieuwe geassocieerden voor. Hij legde in zijn homilie de nadruk op het delen van de rijkdom van het Evangelie, als boodschap van vrede.

Ook dit jaar start een nieuw traject. Meer info