Waardering voor Zusters van St. Monica

Gepubliceerd op: 28-2-2014 om 09:18 door WvdV. Bron: www.hilversum.nl

HILVERSUM - De zusters Augustinessen van St. Monica worden vanwege hun bijzondere verdiensten voor Hilversum ingeschreven in het Gulden Boek.

Burgemeester Pieter Broertjes heeft de zusters van Stad Gods persoonlijk op de hoogte gesteld van de inschrijving. De gouden speld wordt opgespeld bij zr. Mariella Oberndorff. Inschrijving in het ‘ereboek van de Hilversumse historie’ gebeurt traditiegetrouw op 4 maart, de verjaardag van de gemeente.

De zusters krijgen de onderscheiding vanwege hun bijzondere betekenis voor Hilversum. Vanuit Augustinus' gedachte “één van hart en één van ziel samen gericht op God” verrichtten zij tal van sociale activiteiten binnen de Hilversumse samenleving, door velen zeer gewaardeerd.

Stad Gods

In maart 1934 werd in Utrecht door de Augustijn pater Sebastianus van Nuenen samen met een groep enthousiaste vrouwen een kloostergemeenschap opgericht. De actieve congregatie ontstond vanuit het Franciscanerliefdewerk. In 1946 kon een tweede huis worden geopend en wel in Hilversum. Vrienden kochten het landgoed Monnikenberg aan voor de Augustinessen. Het klooster kreeg de naam Stad Gods. Op het hoogtepunt van haar bestaan telde de congregatie 160 leden. Door natuurlijk verloop is het aantal zusters afgenomen en daarom is besloten tot sluiting in 2014.

 

Casella

De sluiting van de Stad Gods betekent niet dat er binnenkort geen zusters Augustinessen meer zouden zijn in Hilversum. De zusters investeren veel tijd, aandacht en energie in hun gastvrije huisje langs de weg, Casella.