Schipholwakes

Gepubliceerd op: 24-2-2014 om 14:24 door . Bron: S. Lases

BADHOEVEDORP - Evenals in voorgaande jaren worden er ook in deze Veertigdagentijd wakes gehouden bij de detentiecentra voor vreemdelingen

Het motto van de Paaswakes 2014 luidt: "Er bestaat voor de Eeuwige geen onderscheid"

Voor de hele gemeenschap geldt één en dezelfde wet, voor jullie zelf en voor de vreemdelingen die bij jullie wonen, voor alle komende generaties. Er bestaat voor de Eeuwige geen onderscheid tussen jullie en vreemdelingen. Dezelfde wetten en regels gelden zowel voor jullie als voor de vreemdelingen." Numeri 15:15-16

Naast de ingang van de Schipholtunnel staat een gevangenis met plek voor honderden mensen die niet in Nederland mogen (ver)blijven omdat ze niet over de juiste papieren beschikken. Binnen de metershoge muren bevinden zich ook een rechtbank en een Aanmeldcentrum met ruim honderd tweepersoonscellen voor mensen die oorlog en vervolging zijn ontvlucht en in Nederland asiel willen aanvragen.

In de lijdenstijd voor Pasen staan wij stil bij wat er in deze gevangenis met mensen gebeurt. Wij geven een teken van solidariteit aan de grensgevangenen.  Tevens maken wij duidelijk dat wij grote vragen hebben bij het opsluiten van mensen die niets misdaan hebben. Dit doen we door middel van wakes bij het Justitieel Complex (JC) Schiphol.

Deze wakes worden ook in 2014 telkens vanuit de traditie en het gedachtegoed van verschillende geloofsgemeenschappen gehouden: 5 maart, Aswoensdag, Religieuzen voor Vluchtelingen en Catholic Worker: er vertrekt een speciale bus vanaf station Zuid WTC.

Met openbaar vervoer: De wakes zijn bij de grensgevangenis Schiphol, Duizendbladweg 100, Badhoevedorp van 14.00 – 15:30 uur. Adres: Duizendbladweg 100, 1171 VA Badhoevedorp. U kunt er makkelijk komen met Connexion bus 185 vanaf Schiphol Plaza, halte B15. Kijk op de website OV 9292 voor een actuele dienstregeling.

 

Meer informatie