Koningshoeven in duurzaamheidstop

Gepubliceerd op: 31-1-2014 om 20:23 door . Bron: P. van Zoest

BERKEL-ENSCHOT - De abdij OLV van Koningshoeven is in de race voor de 'Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2014'.

Dat meldt de vakjury van de tweejaarlijkse prijs deze week in een persbericht.

Koningshoeven behoort tot de twaalf kanshebbers die zijn geselecteerd en mag zich nu tot de 'Top 12 NL' rekenen, waarvan er uiteindelijk drie genomineerd worden. Welke dat zijn, moet medio maart blijken. Op 13 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. De Koning Willem I Stichting kent sinds 1958 prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. Doelstelling van de stichting is om de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien.

De abdij van Koningshoeven profileert zich al geruime tijd sterk op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2010 sleepte Bierbrouwerij De Koningshoeven de tweejaarlijkse prijs voor 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' (MVO) van de gemeente Tilburg in de wacht. De 'MVO-Prijs 2010' kon gewonnen worden door ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu. De bierbrouwerij was door de jury van de prijs genomineerd omdat het bedrijf laat zien op allerlei manieren maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Het volledige bericht