In Pace Frivola

Gepubliceerd op: 21-1-2014 om 07:53 door WvdV. Bron: D. Hanssens osb

BRUSSEL/LEUVEN - Onlangs verscheen de nieuwe cd van het vocaal ensemble Musa Horti: In Pace Frivola. Deze titel verwijst naar de lustrumviering van De Kovel, monastiek tijdschrift voor Vlaanderen en Nederland.

Eind 2012 creëerde Musa Horti dit koorwerk van Sebastiaan van Steenberge. De uitvoeringen in België en Nederland kenden zoveel bijval, dat er bijkomende concerten gepland werden , onder meer in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Voorts is besloten om het werk ook integraal op cd uit te brengen. Inhoudelijk vormt In Pace Frivola een aparte benadering van het gebedsleven: het verankert de geloofsbeleving in de eenheid mens-God en in de vrede (pax) die Christus verleent. De eenvoud van het abdijleven, met zijn indringende symboliek, onderstreept dat het gewone, aandachtige leven bron en ritueel is voor een toekomst waarin de wens van Benedictus bewaarheid wordt: alles is er tot lof van God, zelfs het onbeduidende (res frivola) speelt een rol.

De cd-opname vond plaats bij het label Montefagorum Productions. De cd ‘In Pace Frivola’ (65 min.) kost 19,50 euro en is in de abdijwinkels, liturgische centra en de betere muziekwinkels te koop.

Meer informatie