Maand van de Spiritualiteit

Gepubliceerd op: 8-1-2014 om 08:52 door WvdV. Bron: www.kloosterhuissen.nl

HUISSEN - De openingsmanifestatie van de Maand van de Spiritualiteit vindt dit jaar plaats in het Dominicanenklooster te Huissen op zaterdag 11 januari 2014.

Tijdens deze manifestatie staat het onderwerp van het Essay van de maand van de spiritualiteit centraal: Troost. In dit essay onderzoekt Arie Boomsma aan de hand van persoonlijke herinneringen hoe hij troost ervaart bij tegenslag in zijn leven, zoals bij een relatiebreuk en bij de ziekte of dood van een dierbare.

Door middel van verschillende lezingen, muziek, workshops en een gezamenlijke viering zal dit thema tijdens deze dag verder worden uitgediept. Naast Arie Boomsma komen Leo Fijen, hoofd RKK-zendtijd van de KRO, Wout Huizing, geestelijk verzorger medewerker stichting Reliëf, Henk Jongerius, dominicaan en dichter en Daan Westerink, verliesdeskundige, spreken over dit onderwerp. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zangeres Elske te Lindert.

Maand van de spiritualiteit
De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van omroepvereniging de KRO, dagblad Trouw, magazine Zin en De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek CPNB. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie in onze samenleving. De Maand van de Spiritualiteit duurt van 10 januari tot en met 9 februari 2014.

Zaterdag 11 januari 2014 09.30 uur tot 17.00 uur
Meer informatie en inschrijving>>
www.kloosterhuissen.nl/p/854