Webdebatten Beweging van Barmhartigheid

Op 1-11-2020 in VUGHT

De 'Beweging van Barmhartigheid' trekt aan de bel over de corona-discussies. 'Heel veel mensen vinden dat we het ná corona anders moeten doen, dat we moeten zorgen voor een betere samenleving, maar bijna niemand heeft het erover.'

Corona-discussies
'Wakker worden! 
We discussiëren over de verkeerde dingen'

 
De 'Beweging van Barmhartigheid' trekt aan de bel over de corona-discussies. 'Heel veel mensen vinden dat we het ná corona anders moeten doen, dat we moeten zorgen voor een betere samenleving, maar bijna niemand heeft het erover.'
Johan Willemse, voorzitter van de Beweging van Barmhartig, is bang als we dat gesprek met elkaar nu niet aangaan, het straks weer helemaal uit beeld is verdwenen.
 
Johan Willemse, voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid, wil daarom bevorderen dat die discussie wel gauw op gang komt. 'Hoe maken we onze samenleving straks beter en menselijker? Voor ons is het duidelijk: we moeten alles op alles zetten dat we barmhartigheid weer een belangrijke plaats in de samenleving geven'.
Om de discussie te bevorderen begint de Beweging van Barmhartigheid zondag 1 november met een serie webdebatten die helemaal gaan over de wereld ná corona. Hoe moet die worden? Hoe komen we daar? En hoe houden we de moed erin?
Elke eerste zondag van de maand is er om half twee een debat met steeds een andere spreker.
Johan Willemse: 'We praten welbewust niet met politici, maar met wijze lieden, wijze denkers en wijze doeners. Want we denken dat we voor die betere wereld een heel andere manier van kijken nodig hebben.'
Iedereen die wil kan meepraten of meeluisteren. De webdebatten zijn gratis toegankelijk. Van alles wat er besproken wordt maakt de Beweging van Barmhartig iedere keer een handzaam verslag en van al die verslagen wordt een boekje vol nuttige aanbevelingen voor politici gemaakt.
De debatserie wordt vlak vóór de verkiezingen van volgend jaar afgerond. Hoewel de debatten dan uitmonden in een serie adviezen aan politici, zijn ze geen verkapt stemadvies. Wél een aanmoediging om beter na te denken over de wereld na corona.
 
Programma
 
 
Contactgegevens
Beweging van Barmhartigheid
Boxtelseweg 60, 5261 NE Vught
073 – 657 70 44
Contactpersoon: 
Willie Gardien: 06-46274770
 
www.barmhartigheid.nl

Terug naar de agenda Terug naar de agenda