22 e Stoutenburglezing

Op 4-10-2020 in AMERSFOORT

Op naar een wereld met drinkbare rivieren

De bron van Li Ans werk ligt in Canada, waar ze in 2005 vier weken over de rivier de Rupert kanode en tijd doorbracht met inheemse Cree en Inuit. Tijdens die kanotocht dronk ze direct uit de rivier, van bron tot monding. Daar drong het tot haar door dat alle rivieren ter wereld ooit zo schoon waren dat mensen en dieren eruit konden drinken. Wanneer ze drie jaar later in het gebied terugkeert is de rivier niet langer drinkbaar: de komst van een waterkrachtcentrale en industrie heeft geleid tot kwik vergiftiging. De rivier, beseft Li An dan,
is een spiegel van de gezondheid van een samenleving als geheel. Sindsdien zet Li An zich met haar organisatie Drinkable Rivers in voor een wereld met drinkbare rivie ren. Ze richt zich enerzijds op bewustwording en anderzijds op het bieden van handelingsperspectief voor burgers, bedrijven en overheden.
 
Tijdens haar wandelingen en colleges verbindt ze ‘wijsheid van plekken’ met ‘dagelijkse keuzes’. Het zijn haar woorden voor ecologie en economie. Ze leert dat alles met alles verbonden is.
Een van haar doelen is om honderdduizend mensen te inspireren om hun eigen bijdrage te leveren aan een toekomst met drinkbare rivieren.
 
LET OP: vanwege het beperkte aantal deelnemers is opgave vooraf noodzakelijk via s.staps@gmail.com. Meld je uiterlijk 30 september aan. Geef daarbij aan of je aanwezig wilt zijn of dat je de lezing via een live stream wilt volgen als dat mogelijk is. Deelname is pas mogelijk na ontvangst van een bevestiging.
 
Meer informatie over de Stoutenburglezing vindt u hier
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda