Zevendaagse retraite ‘De stilte zingt U toe, o God’

Op 19-9-2020 in DRONGEN

Vijfdaagse retraite 'De stilte zingt U toe, o God' in de Oude Abdij van Drongen. Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor een zevendaagse, gepreekte groepsretraite

Vijfdaagse retraite 'De stilte zingt U toe, o God' in de Oude Abdij van Drongen
Je bent welkom in de Oude Abdij Drongen voor een zevendaagse, gepreekte groepsretraite. De begeleider, jezuïet Jan van de Poll(*), geeft 's morgens en in de namiddag een meditatieve inleiding tot gebed en bezinning. Hij vertrekt hierbij van Bijbelteksten waarin een diepere betekenis wordt verkend.
 
Je krijgt aanwijzingen en vragen om in de persoonlijke tijd mee aan de slag te gaan en zo je weg als mens en als gelovige te verdiepen. Je krijgt ook inspiratie mee uit het denken van Ignatius van Loyola. Deze liet ons zijn Geestelijke Oefeningen na, spirituele oefeningen en inzichten bedoeld om Jezus steeds beter leren kennen en sterker te kiezen voor Zijn manier van leven.
 
​Dagelijks zijn er gebedsmomenten alsook de eucharistie, Er is mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek met de begeleider of met een andere geestelijke begeleider van de Oude Abdij.
​De retraite (het hele programma, inclusief de maaltijden) verloopt in stilte. Alleen bij het avondmaal bij aankomst op 15 juni en bij het ontbijt de laatste dag, wordt er gepraat. Zo maak je ook samen de overgang van het gewone leven naar de stilte van de retraite en omgekeerd.
 
(*) Pater Jan van de Poll sj heeft jarenlang ervaring met retraites en Geestelijke Oefeningen in binnen- en buitenland. Tot voor kort was hij directeur van het Europees Tertiaat in Dublin (Ierland), een opleidingshuis voor jezuïeten in hun laatste vormingsjaar,
 
Info via activiteiten@oudeabdij.be of tel. +32 9 226 52 26
Meer informatie vindt je hier
 
Nog dit:
Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk. Pantoffels of ander schoeisel voor binnen is dan ook aan te raden.
Je logeert in een kamer met eigen badkamer.​
Bedlinnen (kussensloop, onderlaken en hoes voor een donsdeken) is aanwezig. Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,30
Je inschrijving is pas definitief na betaling van de kostprijs èn de bevestiging van ons dat er nog een kamer beschikbaar is.
14-20 dagen voor de activiteit ontvang je van ons nog een deelnemersbrief (per mail of via de post indien je geen mailadres opgaf) met meer info. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op!
 
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda