Verlangen & Loslaten.

Op 19-2-2020 in OOSTERHOUT

Van oudsher kennen we de periode na Carnaval tot aan Pasen als de vastentijd. Van harte uitgenodigd om weer opnieuw op een eigentijdse manier met ons mee te vasten. Op zoek naar balans. Tussen verlangen en loslaten; een levenslange uitdaging om onszelf niet voorbij te lopen.

Van oudsher kennen we de periode na Carnaval tot aan Pasen als de vastentijd. Van harte uitgenodigd om op een eigentijdse manier met ons mee te vasten. Op zoek naar balans. Tussen verlangen en loslaten; een levenslange uitdaging om onszelf niet voorbij te lopen. 
 

Verlangen & Loslaten, gesprekken die er toe doen

** persoonlijk, openhartig, ontroerend en inspirerend ** 
 

Opening van VASTWEL 2020

Datum:             Woensdag 19 februari 2020. Aanvang 20.00 u. tot ongeveer 21.30. Inloop vanaf 19.30 u.
Locatie:                        Mgr. Frencken College, Slotlaan 40, 4902 AE Oosterhout.

 

We verwelkomen de volgende gasten:

Zr. Maria Magdalena, priorin van Sint-Catharinadal. 
Ze was verloofd, had trouwplannen, maar een innerlijke “gegrepenheid” leidde haar naar een leven in het klooster, in dienst van God en mensen.
 
Ton Rombouts, oud-burgemeester van ’s-Hertogenbosch. 
Hij solliciteerde naar de functie van Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, maar werd het net niet. Bleef burgemeester van ‘s-Hertogenbosch en verlegde zijn focus van carrièreburgemeester naar burgervader, nog meer gericht op mensen. 
 
Rania Hilam, vluchtelinge uit Syrië.
Vluchtte met man en kinderen uit Syrië. Kwam met lege handen naar Oosterhout en probeert haar leven opnieuw doel en inhoud te geven. Runt nu het Syrische restaurant Smikkelen en Smullen in Oosterhout.
 
Elsbeth Kuysters, moeder en psychologe
Moeder die dwars door het verlangen heen haar kind heeft moeten loslaten. Vindt nu de kracht om van betekenis te zijn voor anderen in dezelfde situatie. 
 
Leerlingen van het Mgr. Frencken College worden zich bewust van hun verlangens, en welke ze los kunnen laten, bij de lessen Culturele Kunstzinnige vorming en Levensbeschouwing.  
In samenwerking met de ORTS worden er korte filmpjes gemaakt waarin ze laten zijn zien wat hen bezighoudt. 
Ze verdiepen zich in de gasten aan tafel en hebben vragen voorbereid voor deze avond.
 
Uw gastvrouw is Cindy Cremers, docente Levensbeschouwing op het Mgr. Frenckencollege en ze wordt daarin bijgestaan door leerlingen van het Mgr. Frencken College.
 
Uiteraard is er gelegenheid om deel te nemen aan het gesprek en is er na afloop gelegenheid om met de gasten na te praten. 
 
De toegang is vrij. 
 
 
 
 

Terug naar de agenda Terug naar de agenda