Retraitedag Je innerlijk advent

Op 7-12-2019 in HUISSEN

Door donkerte en drukte verlang je naar licht. Deze workshop wil er zijn voor je innerlijk licht. Het biedt een herberg waar je kunt uitrusten, bezinnen en opladen. Zo maak ruimte in je hart van binnenuit voor vertrouwen en liefde.

Innerlijke advent

In de laatste periode van het jaar neemt het licht buiten steeds meer af. Een natuurlijke reactie zou het houden van een winterslaap zijn. Het tegenovergestelde is echter waar. Als je niet oplet, laat je je meeslepen door de rush van bezigheid en beland je uitgeput bij de feestdagen. Deze workshop wil als een herberg zijn waar je mag uitrusten, bezinnen, opladen en het innerlijk licht mag toelaten in je hart. Dit geeft ontspanning en focus op wat er werkelijk toe doet in het dagelijks leven.
 
De advent, in de christelijke traditie de aanloopperiode tot Kerst, kan je helpen balans te houden tussen donkerte en drukte enerzijds en licht en innerlijke rust anderzijds. De advent herinnert ons namelijk aan het toeleven naar de geboorte van Jezus. Hij staat symbool voor het vertrouwen dat licht sterker is dan het donker. De verwachtingsvolle en ingekeerde houding van Maria kan helpen als voorbeeld voor onze eigen intenties in leven en werk.
 
Inhoud
In deze workshop openen we ons hart voor het donkere, lichte en stille in ons. Door middel van eenvoudige beweging en een lichtmeditatie keer je diep naar binnen en maak je verbinding met rust en vrede. Vanuit deze basis helpen een visualisatie en creatieve oefening om je gevoelens en gedachten toe te laten en je ervan te onthechten. Dat geeft een gevoel van ruimte. Met behulp van een hartmeditatie verdiepen we daarna het leven in ons hart zodat je momenten van liefde en geluk (weer) vol kunt ontvangen.
 
Voor jou?
- Heb je behoefte aan een bezinningsmoment als tegenhanger van de decemberdrukte?
- Verlang je naar innerlijke ruimte en verstilling?
- Wil je je je hart (meer en weer) openen voor momenten van liefde;
- Wil je werken aan geluk op een verdiepende, ervaringsgerichte wijze?
Dan biedt deze dag een invulling waardoor je verder komt.
 
Meer informatie over de bezinningsdag vindt u hier

Terug naar de agenda Terug naar de agenda