Cabaretiers en andere predikers

Op 23-9-2019 in DEN BOSCH

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek.

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. Op maandagavond 23 september geven ze hun indrukken terug, in de Verkadefabriek in Den Bosch. Bestel nu kaartjes!
 
Cabaret is geliefd in Nederland. Met een mix van verhaal, spel en zang trekken veel cabaretiers volle zalen. Ze zetten mensen aan het denken, spelen een rol in het publieke debat.
 
De Koningstheateracademie in Den Bosch (een HBO-opleiding voor cabaretiers, sinds 1999), en de Orde der Predikers (of dominicanen, sinds 1216) gaan een bijzondere samenwerking aan. Vier predikers en vier cabaretiers zijn in koppels met elkaar in gesprek over wat hen beweegt, wat ze te zeggen hebben en wat ze willen betekenen? Dat doen ze in een gepolariseerde cultuur waarin grote thema’s spelen, maar waarin het gesprek over wat waar, echt en mooi is soms maar moeizaam wordt gevoerd.
 
De cabaretiers zijn Minou Bosua, Patrick Nederkoorn, Thijs van de Meeberg en Kiki Schippers. De predikers zijn Jozef Essing, Erik Borgman, Holkje van der Veer en Richard Steenvoorde. Ze ontmoeten elkaar een aantal keer gezamenlijk en in koppels, in theater en kerk, in klooster, op school en aan tafel.
 
Op maandagavond 23 september geven ze hun indrukken terug, in de Verkadefabriek in Den Bosch, in de vorm van een conference, preek, lied of overweging. Wil je erbij zijn? Dan kun je hier kaartjes bestellen, die kosten € 16,-
 
Leden van de dominicaanse familie kunnen bestellen via deze website en betalen € 10,- Doe dat snel, want er zijn er maar maximaal dertig beschikbaar met die korting. Neem contact op met Arjan Broers: info@dominicanen.nl.

Terug naar de agenda Terug naar de agenda